zaterdag 6 september 2014

Werkbezoek welstandscommissie

Op 5 september heeft een delegatie van de gemeenteraad een werkbezoek gebracht aan de welstandscommissie.

In de presentatiezaal van het stadhuis is iedereen welkom geheten. Na eerst een voorstelrondje door de leden van de welstandscommissie, fractieleden en de gemeenteambtenaar volgde de informatie over het welstandsbeleid in Lelystad.
Toegelicht is hoe het welstandsbeleid in Lelystad geregeld is, wie het uitvoeren en wat het zichtbare effect daarvan is in de gemeente. In de presentatie is toegelicht wat het huidige beleid is en wat de aanpassingen in het toekomstige beleid zijn.

Daarna zijn we met een bus door Lelystad gereden om ter plaatse een kijkje te nemen. Zoals bij de nieuwbouw op de oude locatie van de Waterwijzer het Maerlant nabij het Lelycenter, waar vorig jaar een appartementencomplex met 40 levensloopbestendige huurappartementen is opgeleverd. Dat gebied wordt overigens nog verder bebouwd met koopwoningen in de prijsklasse van € 139.900 tot € 164.900 vrij op naam. Maar er is ook een bezoek gebracht aan het villapark Buitenhof aan de oostrand van Lelystad, een heel andere locatie en prijscategorie.

Bustour welstandscommissie Lelystad