zaterdag 21 juni 2014

Werkbezoek De Kubus en Underground

cultuurproject Vogels

Op vrijdag 20 juni heb ik samen met andere raadsleden en fractieassistenten een werkbezoek gebracht aan het centrum voor kunst en cultuur De Kubus en het poppodium Underground.

We zijn bij De Kubus van harte welkom geheten door Truida Jonkman, bestuursvoorzitter van De Kubus, waarna we een creatieve rondleiding hebben gekregen door de directeur Akke Wiersma.
Dat begon met een `jamsessie' door de raadsleden zelf (zie video hieronder). Vervolgens zijn we enthousiast geïnformeerd door diverse medewerkers over het aanbod van De Kubus. Zoals over Fraai Lawaai, een project waarbij scholieren spelenderwijs muziek ontdekken, het project Skills United, voor de meest gemotiveerde leerlingen, het cultuurproject 'Vogels' en het expertisecentrum cultuureducatie Flevoland.

Na nog een gezamenlijk gesprek en voor sommigen een 'keelschraap'-zangles zijn we naar Underground gewandeld. Daar wachtte ons een uitgebreide toelichting door de manager Bas Drost onder meer over het gevarieerde programma van dit Lelystadse poppodium. Vervolgens mochten we genieten van
een optreden van de winnaar van de Lelystadse talentenshow My School’s Got Talent: Xando Koster van scholengemeenschap Arcus. Xando zong onder meer zijn eigen geschreven nummer 'Hopeless' waarbij hij zichzelf begeleide op een akoestische gitaar. Daarna was er gelegenheid om nog wat te vragen en gezellig na te praten. Ook dit werkbezoek was een plezier om mee te maken.

Dank aan alle medewerkers voor het hartelijke ontvangst en de toelichting, het optreden van Xando en ook aan mijn collega-raadsleden voor de gezellige middag. Het was een sfeervol werkbezoek.
Ontvangst door Truida Jonkman en Akke Wiersma


vrijwilligers voor het zangclubje
Xando Koster
Bas Drost en Xando Koster